BAZEN

O bazenu

Dimenzije bazena: 25m x 10m

Dubina: 1,54 m

Temperatura vode: 31,5 °C

Vlažnost vazduha:  50- 60%,  što pruža posebnu ugodnost prilikom plivanja.

Broj hidromasažnih mlaznica: 23 komada

Mlaznice su raspoređene na 2 različite visine  pružajući mogućnost masaže svih delova tela.

5 komada Turbo Water jet uređaja postavljenih u prednjem delu bazena omogućava istovremeno  protivstrujno plivanje za minimum 10 kupača.

Hidromasažni bazen sa mineralizovanom termalnom vodom, u okviru Minaqua Fitness kluba, predstavlja mesto gde se možete opustiti i uživati u hidromasaži, plivati protivstrujno, vežbati aquarobik. Hidromasaže mogu biti različitog sadržaja, namenjene za različite delove tela, od mlaznice koje izviru iz poda bazena namenjena stopalima i listovima, preko onih koje izviru mlazom iz zidova za noge i ledja, do onih koje puštaju vodu mlazom iznad bazena različitim intezitetom, za hidromasažu ramena i vrata.

Hidromasaža je veoma korisna kod reumatičnih stanja, poremećaja venske cirkulacije, kao i kod otklanjanja fizičkog, mentalnog zamora i napetosti. Koristi se za opuštanje mišića, protiv ukočenosti i za relaksaciju. Pozitivno utiče na oslobadjanje od stresa. 

Benefiti plivanja u mineralizovanoj termalnoj vodi

Plivanje je rekreacija koja se svima preporučuje. Ne samo za stvaranje kondicije već i za dobrobit kardiovaskularnog sistema i održavanje dobre forme. Upravo zato je plivanje najbolja vežba, angažuje sve naše mišiće, najmanje nas zamara pa su nam srce, pluća i drugi organi zahvalni na tome.

Plivanje je odlična terapija za sve koji imaju astmu. Ritmičnost u disanju, koja se uči tokom plivanja, kako da na određeni način udišemo i izdišemo, razvija pluća.

Plivanje se preporučuje i onima koji imaju problem sa zglobovima. Ljudi koji imaju artritis takođe mogu da uživaju u plivanju, kao i osobe sa hipertenzijom.

Postoje mnoga istraživanja koja su potvrdila da nakon stresnog dana, voda ispira sav stres i brige. Ritmičnost koja se postiže u plivanju, zvuk vode i blagi pokreti tela, utiču na centralni nervni sistem tako da se smanjuje lučenje hormona stresa. Praktično, plivanje ima sedativni efekat.

Sa samo 30 minuta plivanja dnevno pozitivno utičete na srce, pluća, smanjujete nivo stresa, poboljšava se san i blagotvorno deluje kod obolelih od astme.

Više o benefitima plivanja u mineralizovanoj termalnoj vodi, jodu
i značaju wellness-a možete pročitati ovde.